Paulus Actueel – 28 juni 2020

Livestreamvieringen
Met de viering van zondag 28 juni nemen wij voorlopig afscheid van de online vieringen. De afgelopen weken werden deze met een niet te stuiten inzet verzorgd door Noortje Cras en Emiel Middeldorp. Iets waar wij heel dankbaar voor zijn. Op een later moment zetten wij beiden wat uitgebreider in het zonnetje. U kunt de laatste viering online bijwonen om 11.00 via het YouTube-kanaal Pauluskerk Utrecht.

Het is mogelijk om online de collecte te betalen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor de eigen parochie.

Na de uitzending is de Pauluskerk tussen 11.30 en 12.15 uur open voor het opsteken van een kaars en gebed. Vanwege de Coronamaatregelen is het intentieboek achter in de kerk niet beschikbaar. Via Paulusconnect bestaat de mogelijkheid om intenties online door te geven. Dat kan via deze link. U kunt ook mailen naar het PGB.

Rooster van voorgangers:
– Zondag 28 juni, 11.00 uur: online kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Marie-José van Bolhuis en Noortje Cras.
– Zondag 5 juli, 10.30 uur: Woord- en Gebedsdienst. Voorganger: Bart Koet m.m.v. Isabelle Mevissen, Alfred Sturkenboom en Caralita Vincenten.
– Zondag 12 juli, 10.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Hans Boogers m.m.v. Tobias Kruit en Marcel Duijs.
– Zondag 19 juli, 10.30 uur: Woord- en Gebedsdienst. Voorganger: Arnold Smeets m.m.v. Henk Brussel en Caralita Vincenten.

Opvolging Arno van Wijk
Zoals u wellicht weet, heeft Arno van Wijk per 1 juli a.s. ontslag genomen als dirigent van de Pauluscantorij. In kleine kring hebben de leden van de cantorij, en een afvaardiging van het PGB, hem afgelopen donderdag uitgezwaaid. Ook langs deze weg willen wij hem bedanken voor zijn inzet en hem succes wensen voor zijn verdere loopbaan. Inmiddels zijn wij gestart met een sollicitatieprocedure voor zijn opvolging. Meer informatie hierover is te krijgen bij Henk Brussel, coördinator van de cantorij (tel. 0561-478110), en Caralita Vincenten, pianiste/organiste van de cantorij (caralitavincenten@gmail.com).
Hier vindt u de vacaturetekst. Zegt het voort, zegt het voort.

Kerkelijk leven op anderhalve meter
De Paulusgemeenschap is bezig zich voor te bereiden op vieringen in de kerk met ingang van 5 juli.
Samen met het Liturgisch Beraad en met anderen binnen de Paulusgemeenschap is het Paulus Gemeenschapsberaad (PGB) begonnen met het uitwerken van de scenario’s.

Op Paulusconnect staat vanaf zondag 21 juni een enquête. Deze is bedoeld als een peiling van de stemming binnen onze geloofsgemeenschap. Het PGB wil graag weten of er belangstelling is om de fysieke bijeenkomsten te bezoeken. Het zijn een paar vragen en hopelijk wilt u de moeite nemen de enquête in te vullen. Deelname is volstrekt anoniem. De vragenlijst wordt ook bezorgd bij wie niet over een computer beschikt. Hier staat de vragenlijst.

Vanwege de Coronamaatregelen is het intentieboek achter in de kerk niet beschikbaar. Via Paulusconnect bestaat de mogelijkheid om intenties online door te geven. Dat kan via deze link.  U kunt ook mailen naar het PGB.

Wat de vieringen betreft: er zal een beperkte toegang zijn. Reserveren wordt verplicht, met opgave van adresgegevens en u zult moeten aangeven of u ziekteverschijnselen heeft. Daar zal ook naar gevraagd worden. Het reserveren kan zowel telefonisch als digitaal. U wordt daarover uiterlijk woensdag 1 juli geïnformeerd.

Voor vragen en/of suggesties kunt u contact opnemen met een van de leden van het PGB:
Arnold Smeets                   06-81640069   e-mail: Arnold Smeets
Frans Snijders                                               e-mail: Frans Snijders
Gérard Martens                 06-47198072   e-mail: Gérard Martens
Jos Hettinga                       06-23590737
Marie-José van Bolhuis   06-10852666

Het protocol “Kerkelijk leven op anderhalve meter” kunt u hier lezen. Deze informatie hangt ook duidelijk zichtbaar in het Pauluscentrum.

Extra Actie Kerkbalans “Omzien naar elkaar, we doen het samen”
In de Tussentijds van juli ontvangt u meer informatie waarin u gevraagd wordt om een extra financiële bijdrage. Wij hopen van harte dat u die oproep beantwoordt. Want omzien naar elkaar moeten we samen doen. Helpt u mee? Alvast bedankt!
U kunt ook helpen door tijd en aandacht te geven. Wilt u zich inzetten, neem dan contact op met: Paulusgemeenschap.

Tot slot
Niet iedereen heeft  de beschikking over een computer. Deze PaulusActueel is -in bcc- verstuurd naar bijna 200 bekende e-mailadressen. Kent u mensen in uw buurt die deze informatie niet kunnen inzien, wilt u het dan met hen delen? De volgende PaulusActueel verschijnt zondag 12 juli 2020.

Informatie uit de parochie vindt u op Katholiek Utrecht.

PaulusActueel digitaal ontvangen
Stelt u het op prijs PaulusActueel per e-mail te ontvangen? Stuur dan een mailtje naar de Paulusgemeenschap of geef dit door aan een van de leden van het PGB.