Jozefjaar: gebedskaarten verkrijgbaar

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) heeft gebedskaarten gemaakt met een gebed tot de heilige Jozef. Deze kaart is gemaakt vanwege het Jozefjaar dat paus Franciscus heeft uitgeroepen (8 december 2020 t/m 8 december 2021).

Jozef is de echtgenoot van Maria en de vader van Jezus op aarde. “We kunnen veel leren van zijn moed en zijn trouw en hoe hij in zijn leven heeft geprobeerd om God boven alles te gehoorzamen,” aldus het CPS. In zijn brief Patris corde beveelt paus Franciscus de heilige Jozef aan als een “voorspreker, steun en gids in moeilijke tijden.” Paus Franciscus eindigt zijn brief met een gebed tot de heilige Jozef. Dit gebed heeft het CPS op de gebedskaart (formaat ansichtkaart) laten drukken. Op de voorzijde staat een groot deel van de afbeelding van het ‘Jozefraam’ in de Sacramentskerk van klooster Brakkenstein te Nijmegen. In dit Jozefraam zijn voorstellingen te zien uit het leven van Jozef.

De kaarten zijn te bestellen via de webwinkel van het CPS, per 10 stuks (2,50 euro) of 50 stuks (10 euro): www.parochiespiritualiteit.org.