Vrijwilligers gezocht voor oliebollen bakken en minimarkt

Na een paar jaar geen minimarkt en oliebollen verkoop, willen we dat het dit jaar wel doorgaat. Door de Corona zijn er veel mensen weggevallen en om dit te kunnen door laten gaan zijn er nieuwe mensen nodig. We doen, daarom een beetje vroeg, een oproep voor mensen.

We zullen oliebollen bestel formulieren ook wat vroeger ( begin december) beschikbaar stellen en vragen om uw bestelling op tijd door te geven. Materialen zijn veel duurder geworden ( olie ruim 3 keer ten opzichte van de vorige keer). We moeten dus voorzichtiger inkopen.

Korte uitleg voor nieuwe parochianen
Op 31 december houden we een minimarkt en bakken we oliebollen.
Als u nog mooie (kleine) spulletjes hebt liggen dan kunt u deze in december inleveren. De opbrengsten  van verkoop van de spulletjes en oliebollen wordt besteed aan extra’s voor onze parochianen.

We zoeken

  • Mensen die op 30 december willen opbouwen en op 31 december willen afbouwen.
  • Mensen die op 31 december bij de verkoop ( minimarkt en oliebollen) willen helpen.
  • Mensen die willen helpen met oliebollen bakken.
  • En natuurlijk iedereen die op 31 december onze markt willen bezoeken.

Wat wordt gedaan met het ‘verdiende’ geld?
Het geld dat overblijft na aftrek van gemaakte kosten wordt besteed aan zaken die net even buiten de eredienst vallen, maar wel nodig zijn. Daardoor wordt de kerk ontlast van die extra kosten. Het geld wordt gestort in een ‘apart potje’. Daaruit is o.a. in de afgelopen jaren betaald aan:

  • Aankoop altaarkleden, (gedeeltelijk) betaling kazuifels, uitbreiding kerstgroep, microfoons, party tent.
  • Aankoop kunststofplanten op vlonder achter priesterkoor, aanschaf oliebollen bakapparatuur, gift aan scholenproject Ghana (2014),.
  • Ankoop kunstkerstbomen voor versiering, Adventskaarsen en ster aan buitenkant kerk, Bijdrage aan bedevaart Kevelear, Spullen voor kerktelevisie,  etc.

Zo ziet u, het geld wordt goed besteed!
En ook het komende geld (dank u wel) wordt weer goed besteed!

Wanneer u bereid bent om op een of meerdere dagen ondersteuning te verlenen kunt zich opgeven bij Jos Sangers. Ook voor eventuele vragen kunt u bij hem terecht. E-mail: fam.sangers@planet.nl en/of telefonisch: 030 272 45 44 of 06 554 829 09.