Lezing door twee leger-aalmoezeniers

Er wordt wel eens gezegd dat de sociale leer van de kerk het best bewaarde geheim van de katholieke kerk is. Dat er namens de kerk op veel plaatsen in de maatschappij gewerkt en geleerd wordt, krijgt ook niet alle aandacht die het verdient.

In de Paulus ontstaat een traditie van na de dienst in de ochtend af en toe een samenkomst te houden waarin kennis gemaakt kan worden met een theologisch of pastoraal interessant thema.

Op zondag 5 februari om 12.00 uur is het weer zo ver.
Na de viering wordt er een lezing gehouden door twee leger-aalmoezeniers: Briene de Regt, die kortgeleden afstudeerde en drs Pieter Visschers, een veelzijdig theoloog, die na een aantal jaren werken bij de omroep, eerst justitiepastor werd en nu al lange tijd leger-aalmoezenier is.

Iedereen is van harte welkom!
Het bijzondere werk en de inspirerende persoonlijkheden van de sprekers staat er garant voor dat het een boeiende lezing wordt.

                                                 

Briene van Herpen                                                                                       Pieter Visschers
Aalmoezenier Koninklijke Militaire School    Aalmoezenier Koninklijke Militaire School (foto: Arie Kievit, Nederlands Dagblad)
* Uitgelichte foto: het baret-embleem van de aalmoezenier (Bron: Wiki-pedia)