Wereldmissiemaand 2024: Papoea-Nieuw-Guinea

In de Wereldmissiemaand oktober richt Missio dit jaar de blik op Oceanië, in het bijzonder op Papoea-Nieuw-Guinea. “Meerdere eilanden in de Stille Zuidzee dreigen als gevolg van de klimaatverandering voorgoed te verdwijnen. Voor de inwoners een catastrofe,” zo schrijft Missio op haar website.

Bedreigde schepping

Missio: “Witte stranden, helder water, palmbomen en een strakblauwe hemel: voor velen van ons het gedroomde paradijs in de Stille Zuidzee. Maar voor de bewoners van de Carteret Eilanden is het een nachtmerrie. Hun eiland dreigt voorgoed in de zee te verdwijnen. Zo’n honderd mensen moesten al gedwongen verhuizen naar het grotere eiland Bougainville. Hoe gaan de inwoners om met deze grote uitdagingen? Wat kan de katholieke geloofsgemeenschap doen?”

Campagne

In de campagne van Wereldmissiemaand zal Missio aandacht besteden aan de gevolgen van de klimaatverandering voor de bewoners van de Carteret Eilanden. “We laten zien hoe met name vrouwen een leidende rol op zich nemen, vaak gestimuleerd door de katholieke Kerk. Dat is niet vanzelfsprekend in een door mannen gedomineerde cultuur, waar geweld tegen vrouwen veel voorkomt,” aldus Missio.

Bekijk hier de campagnefolder (PDF).

Meer informatie: www.missio.nl