Zie, ik maak alles nieuw – adventsretraite

Advent is een tijd van verwachting, hoop en vernieuwing. Wat als je deze bijzondere periode bewust zou starten met stilte en gebed? Tijdens de digitale adventsretraite “Zie, ik begin iets nieuws!” nodigen de jezuïeten je uit om elke dag even stil te staan en de woorden van de Bijbel diep in je hart te laten doordringen.

Als deelnemer van deze gratis digitale retraite ontvang je vanaf zondag 1 december dagelijks een gebedsmail. Hierin vind je een Bijbeltekst en reflectievragen die je helpen om open te staan voor wat God tegen jou wil zeggen. Deze retraite gaat niet om kennis, maar om bidden met je hart. Hoeveel tijd je eraan besteedt, bepaal je zelf.

Ga jij mee op deze reis?

Elke retraite is een innerlijke reis met een onbekende bestemming. Het kan je verrassen, uitdagen of prikkelen. Misschien ervaar je Gods roep om een nieuwe richting in te slaan. Door trouw in gebed te blijven, met een open geest en een groot hart, kun je innerlijke rust vinden. God wacht geduldig op het moment waarop Hij je mag verrassen met Zijn genade.

Schrijf je nu in voor de digitale adventsretraite en ontdek hoe God iets nieuws begint in jouw leven. Ga naar www.adventsretraite.org en laat je e-mailadres achter. Aan deze adventsretraite zullen ruim 20.000 mensen uit voornamelijk Nederland en Vlaanderen deelnemen.

Enkele citaten van deelnemers aan de vorige digitale retraite:

  • “Eenvoudig, helder, herhalend maar nooit saai. Integendeel, het ging naar de diepte. De gebedsmails raakten mij dag na dag. Een borrelende bron van intense inspiratie.”
  • “De mails gaven een goede structuur in de meditatie, het verloop is zeer helder, niet zweverig. Het was een revelatie voor mij dat meditatie realiseerbaar is. Dank u wel voor dit mooie kerstgeschenk!”
  • “Ik deed de retraite samen met mijn man. En het heeft mooie gesprekken opgeleverd.”
  • “Kom niet tot werkelijk mediteren maar zo’n dagelijkse speldenprik doet me goed: een klein moment van aandacht en bezinning.”

Een productie van Ignatiaans Bidden
Zij verzorgen jaarlijks twee digitale retraites, tijdens de Advent en de 40-dagentijd. Hun doel is mensen te helpen in hun gebed tijdens de speciale tijden in het kerkelijk jaar. Om zich meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in hun leven. De adventsretraite 2024 is geschreven door Ginette Van Bogaert en Bruno Standaert, een echtpaar.