Informatiebijeenkomsten parochianen Aloysius 8 oktober en 10 oktober 2024

Bij dezen nodigt het parochiebestuur en het Aloysiusberaad de parochianen van de Aloysius uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 8 oktober, aanvang 15.00 uur en op donderdag 10 oktober 20.00 uur. Het onderwerp betreft de toekomst van onze geloofsgemeenschap.

Aanleiding is het verzoek van het aartsbisdom aan het parochiebestuur een visie te presenteren op het gebouwenbestand van de parochie en het antwoord daarop van het parochiebestuur. Dat antwoord betreft onder meer dat binnen twee tot vijf jaar vier kerken waaronder de St. Aloysiuskerk aan de eredienst worden onttrokken. Voor velen van ons is dit ongetwijfeld een pijnlijke boodschap nota bene in het jaar dat we vieren dat de kerk honderd jaar bestaat.

Parochiebestuur en beraad nodigen de leden van de Aloysiusgeloofsgemeenschap uit voor een verdere toelichting en een gesprek om zich te beraden over dit gegeven en hoe verder te gaan. De opzet is een open gesprek waarin het parochiebestuur een toelichting geeft vanuit de boven genoemde rapportage. Ook het beraad zal zijn bevindingen delen. Vervolgens is er gelegenheid voor vragen, nadere informatie en suggesties vanuit de aanwezigen.

Voor de praktische gang van zaken heeft opgave via e-mail: secretariaat@katholiekutrecht.nl, aloysius@katholiekutrecht.nl of aan een van de leden van het beraad onze voorkeur.

Wij hopen velen van jullie te zien op 8 en 10 oktober.

Namens parochiebestuur en beraad,

Riet Blom en Hans Heijs