Paulus Actueel – 17 mei 2020

Beste allemaal,

Ook de komende zondagen kunt u om 11.00 uur (dit is dus een half uur later dan de gebruikelijke tijd) via het YouTube-kanaal Pauluskerk Utrecht online een korte viering bijwonen. De link (en de teksten) worden u tijdig in een aparte mail gestuurd. Wie wil meedenken en -werken, is van harte uitgenodigd.

Na de uitzending is de Pauluskerk tussen 11.30 en 12.15 uur open voor het opsteken van een kaars, gebed en het schrijven van een intentie in het intentieboek. Denkt u aan de anderhalve meter afstand?

Rooster van voorgangers:
– Zondag 17 mei, 11.00 uur: online kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Myriam Braakhuis en Mirjam van Noord.
– Donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, 11.00 uur: online kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Gérard Martens en Myrthe Terranea
– Zondag 24 mei, 11.00 uur: online kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Jos Hettinga en Ingrid Klaarenbeek.
– Zondag 31 mei, Pinksteren, 11.00 uur: online kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Marie-José van Bolhuis en Sjoerd Mevissen.

Voedselbank
Omdat de Voedselbank hard is getroffen door de Coronacrisis, houdt de Pauluskerk een inzamelingsactie voor de Voedselbank Overvecht. U kunt ’s zondags van 11.30 uur tot 12.15 uur houdbare producten afgeven. Er is vooral behoefte aan rijst, pasta, olie, groente in blik, peulvruchten in blik, vis in blik, houdbare melk, (hand)zeep, afwasmiddel en toiletpapier. U kunt de Voedselbank ook steunen met een donatie.

Intenties voor de livestreamvieringen
Wij nodigen u uit om, als u dat wil, uw gebedsintentie door te geven: dat kan heel veelkleurig zijn: de naam van een overledene, gebed uit dank, of gebed voor iemand die ziek is of het moeilijk heeft.

Ook biddend willen wij ons zo met elkaar verbonden weten. Intenties kunnen tot en met de donderdag voor de viering worden doorgegeven, per voorkeur via een e-mail naar: Paulusgemeenschap.

Collecte
Het is mogelijk om online de collecte te betalen. U kunt naar eigen inzicht elk door u gewenst bedrag aan de collecte bijdragen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor de eigen parochie.

Pastorale zorg
Wij begrijpen dat velen door de sluiting van de kerk eenzaam kunnen raken. We kunnen ons voorstellen dat u met algemene of pastorale vragen contact wilt hebben met de geloofsgemeenschap.
Om die reden kan wie dat wenst telefonisch contact opnemen met leden van het Paulus Gemeenschapsberaad. De telefoonnummers zijn:
Arnold Smeets             06-81640069
Gérard Martens            06-47198072   en via e-mail: Gérard Martens
Jos Hettinga
Marie-José van Bolhuis 06-10852666

Hulpvraag – Hulpaanbod
Heeft u een hulpvraag, of bent u zelf in staat hulp te bieden, geef dit dan door aan een van de leden van het Paulus Gemeenschapsberaad, mail naar de Paulusgemeenschap of stuur een briefje naar het bovengenoemde adres. Samen met alle gemeenschappen van de parochie proberen wij alle hulpvragen op elkaar af te stemmen.

Bezinningsmaaltijd “Met Paulus aan Tafel”
Er is deze maand geen “Met Paulus aan Tafel”.

Pauluscentrum
Iedere dag bent u welkom in het online Pauluscentrum. Om de eerste keer te kunnen inloggen, dient u zich te registreren. Voor vragen kunt u contact opnemen met Paulus Connect.

Tot slot
Niet iedereen heeft  de beschikking over een computer. Deze PaulusActueel is -in bcc- verstuurd naar bijna 200 bekende e-mailadressen. Kent u mensen in uw buurt die deze informatie niet kunnen inzien, wilt u het dan met hen delen? De volgende PaulusActueel verschijnt zondag 31 mei 2020.

Voor de hervatting van de liturgie wachten we de richtlijnen van de regering en de Nederlandse bisschoppenconferentie af. Zodra hierover meer bekend, wordt u geïnformeerd.

Informatie uit de parochie vindt u op Katholiek Utrecht.
Hier vindt u ook de negende Pastorale brief van de pastores van de Samenwerkende Parochies Katholiek Utrecht.

PaulusActueel digitaal ontvangen
Stelt u het op prijs PaulusActueel per e-mail te ontvangen? Stuur dan een mailtje naar de Paulusgemeenschap of geef dit door aan een van de leden van het Gemeenschapsberaad.