Utrechtse Orgelzomer 2021

foto: website www.jacobikerkconcerten.nl

Iedere donderdagavond (koopavond) in de zomervakantie, van 29 juli t/m 29 augustus zal om 20.00 uur een gratis concert worden gegeven op het Peterz/Garrels/Meere-orgel (1509) en het Hess-kabinetorgel (1774) in de monumentale Jacobikerk in de Utrechtse binnenstad. De kerk open vanaf 19.30 uur.

De eerste vijf concerten hebben als overkoepelend thema ‘de transcriptie’: muziek die oorspronkelijk niet voor het orgel is geschreven maar – mits goed ‘vertaald’ – daarop wel goed kan worden uitgevoerd. Er zullen heel diverse klassieke bewerkingen te horen zijn: van delen uit Bach-cantates tot traditionele muziek uit Argentinië.
De serie wordt afgesloten met het inmiddels traditionele Bach-concert door onze huisorganist: Gerrit Chr. de Gier.

29 juli – Gerrit Christiaan de Gier (Jacobikerk Utrecht)
5 augustus – Aart Bergwerff (Breda)
12 augustus – Gerben Budding (Gouda)
19 augustus – Laurens de Man (Janskerk Utrecht)
26 augustus – André van Vliet (Polsbroek)
2 september – 16e Utrechtse Bachconcert (Gerrit. Chr. de Gier)

Toegang Vrij!

Uw (gulle) giften in de collecte heeft ons in de voorgaande series in staat gesteld om deze concerten gratis toegankelijk te houden! Ook dit jaar zal er na afloop van elk concert hiervoor een collecte gehouden worden.

Na afloop is er koffie, thee en fris verkrijgbaar, en er is een CD-tafel aanwezig. Ook is er de mogelijkheid om de kerk te bezichtigen, en elkaar en de musici te ontmoeten.

Meer informatie op www.jacobiconcerten.nl of via de Facebook-pagina

Parkeertip: Garage Paardenveld, Kroonstraat 9 Utrecht.