Klimaatpelgrimstocht: Gewoon Gaan!

Klimaatpelgrimstocht
Van 30 september tot 11 oktober komt de internationale klimaatpelgrimstocht door Nederland: Gewoon gaan! De tocht start in augustus in Polen. Ongeveer 30 pelgrims gaan vanuit daar op weg naar de 26ste Wereld klimaatconferentie in Glasgow in november. Onderweg vragen ze aandacht voor het klimaat.

Tien Utrechtse parochies
Met deze pelgrimstocht vragen de kerken aandacht voor klimaatverandering en onze rol daarin. In Nederland organiseren Vastenactie en GroeneKerken in samenwerking met plaatselijke kerken de pelgrimstocht. Ook tien parochies in het Aartsbisdom Utrecht zetten zich enthousiast in om deze internationale tocht mogelijk te maken. Niet alleen bieden zij onderdak aan de pelgrims, ook lopen ze een stuk mee en organiseren zij activiteiten om klimaatverandering onder de aandacht te brengen.

Klimaatgerechtigheid
De allerarmsten in de wereld lijden het meeste onder de gevolgen van de klimaatcrisis, daarom is klimaatgerechtigheid van groot belang. Kerken worden met deze tocht opgeroepen om letterlijk en figuurlijk stappen te zetten. Zo draagt de klimaatpelgrimstocht bij aan de bewustwording over hoe zij kunnen zorgdragen voor de schepping. Vastenactie: “We doen dit als kerken samen. En daar zit kracht in, een gezamenlijke stem kan positieve invloed hebben op de samenleving en op besluitvorming vanuit de overheid.”

Route door Nederland
1 oktober: Borne-Goor;
2 oktober: Goor-Deventer;
3 oktober: Deventer-Apeldoorn;
4 oktober: Apeldoorn-Voorthuizen;
5 oktober: Voorthuizen-Amersfoort;
6 oktober: Actiedag in Amersfoort;
7 oktober: Amersfoort-Zeist;
8 oktober: Zeist-Maarssen;
9 oktober: Maarssen-Amsterdam Zuidoost;
10 oktober: Amsterdam Zuidoost-Hoofddorp;
11 oktober: Hoofdorp-IJmuiden

Meer informatie: www.vastenactie.nl/klimaatpelgrimstocht