Nieuwe naam voor de Nicolaas-Monica en Jacobus

Als rooms-katholieke geloofsgemeenschappen in Utrecht-Noord hebben we de afgelopen vijftig jaar veel veranderingen meegemaakt.
We zijn van grote, belangrijke instellingen in de stad teruggegaan tot kleinere kernen, die de boodschap van Jezus op een zo goed mogelijke manier willen beleven, samen met elkaar, in onze eigen buurt.
Waar we vroeger konden steunen op een groot aantal  beroepskrachten, kunnen we nu als kleiner groepen vrijwilligers proberen als ’t zout in de aarde in onze buurt te zijn.

Bijna twee jaar geleden zijn wij als Nicolaas-Monica gaan samenwerken met de Jacobus om de kerk hier op het Boerhaaveplein gestalte te geven.

Er komt dan ook de vraag op hoe we ons moeten gaan noemen. Moeten we bij de oude naam blijven of moeten we een nieuwe naam bedenken? De locatieraad heeft hierover nagedacht en al snel kwamen een aantal namen naar boven. We hebben gevraagd aan onze kerkgangers om mee te denken over een nieuwe naam.
Ook is dat gevraagd in het mededelingenblad om met ideeën te komen.
Er zijn veel verschillende namen van “oude bekende” genoemd, zoals Ludgerus, Lidwina en vele anderen.
Verschillende keren kwam naar voren dat er toch vooral een naam moest komen, waarin de belangrijke rol van vrouwen in de kerk naar voren kwam.
Ook werd gedacht aan een naam die onze inspiratiebron aangeeft en ook een naam die te maken heeft met het klooster van de Kartuizers, dat vroeger op de grens van Ondiep en Zuilen heeft gestaan (Nieuwlicht). U vindt daarvan nog een klein gebouw op de hoek van de Marnixlaan en de Laan van Chartoise.

We hebben er na veel overleg voor gekozen verder te gaan met de naam die herinneringen aan de oude parochies heeft, maar die toch kort en krachtig is: Geloofsgemeenschap NMJ.
De afkorting NMJ is voor iedereen gemakkelijke te onthouden en doet gelijk denken aan de Nicolaas, Monica en Jacobus.
Het logo van ons kerkgebouw kan zo ook blijven bestaan.

Het mailadres wordt veranderd: NMJ@katholiekutrecht.nl