Filmavond over het katholieke geloof gaat niet door!

8 december 2021 19:45 t/m 15 juni 2022 21:45
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Ariënsinstituut, Keistraat 9 Utrecht

In verband met de aangescherpte Coronamaatregelen en de avond lockdown vanaf 17.00 uur gaat de filmavond op 8 december helaas niet door. Wij hopen dat de situatie snel verbetert en dat we op 19 januari de draad weer kunnen oppakken!

In het seizoen 2020 – 2021 organiseert het Ariënsinstituut maandelijks een film- en gespreksavond over de rijkdom van het katholieke geloof. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van de indrukwekkende serie Catholicism van Robert Barron, hulpbisschop van Los Angeles. Hij legt hierin het katholieke geloof uit aan de hand van tien thema’s en neemt de kijker mee langs prachtige plekken met een voor het katholicisme bijzondere betekenis. Bisschop Barron bezocht vijftien landen en maakte op vijftig locaties opnamen voor de serie. Daardoor is deze als het ware een reis door de schatkamer van het katholieke geloof en erg aantrekkelijk om naar te kijken.

De avonden vinden plaats op woensdagavond in de zaal van het Ariënsinstituut (Keistraat 9). Om 19.45 uur staat de koffie klaar en om 20.00 uur starten we met het kijken van de film. Na een korte pauze is de onderlinge uitwisseling tot uiterlijk 21.45 uur. De eerste avond zal plaatsvinden op woensdag 15 september. Voor de overige data en thema’s, zie www.ariensinstituut.nl.

Het is mooi en zinvol om alle afleveringen te bekijken en erover in gesprek te gaan. Vanzelfsprekend is deelname aan een enkele avond ook mogelijk. Wel is het wenselijk zich vooraf aan te melden via rector@ariensinstituut.nl. Er zijn geen kosten aan deze avonden verbonden.

Data en thema’s

8 december: Maria, de Moeder van God
19 januari: Petrus en Paulus
16 februari: Christus en de Kerk
16 maart: Liturgie en Eucharistie
20 april: De gemeenschap van de heiligen
18 mei: Gebed en geestelijk leven
15 juni: Het eeuwig leven