Synodale bijeenkomst Sint Martinusparochie

20 maart 2024 19:30 t/m 20 maart 2024 21:30
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Johannes-Bernarduskerk, Oranje Nassaulaan 2 Utrecht.

Doe mee met de synode!

In het kader van het synodale proces organiseert het bestuur van de Sint-Martinusparochie in samenwerking met het Huis van Dominicus een synodale bijeenkomst op woensdagavond 20 maart in de Johannes Bernarduskerk in Utrecht. Alle parochianen van de Sint-Martinusparochie zijn van harte uitgenodigd om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Sinds 2021 is er in de Rooms-Katholieke Kerk een wereldwijd synodaal proces aan de gang. Door alle gelovigen de mogelijkheid te geven verlangens te delen, knelpunten te benoemen en in dit gesprek de stem van de heilige Geest te onderscheiden, wil paus Franciscus bevorderen dat de kerk de weg naar de toekomst vindt.

De bijeenkomst staat in het teken van de vraag: Hoe kunnen wij een meer synodale en missionaire kerk zijn? Thema’s als “Bevorderen van een verwelkomende kerk” en “Vrouwen in het leven en de zending van de kerk” zullen ook aanbod komen.

Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt. Dit verslag is de bijdrage vanuit de Sint-Martinusparochie aan de Nederlandse inbreng in de gesprekken in Rome, komend najaar.

Wij hopen velen op 20 maart te mogen begroeten. Graag hiervoor aanmelden via de mail: secretariaat@katholiekutrecht.nl.

bestuur Sint-Martinusparochie

Huis van Dominicus

Download hier de uitnodiging voor de Synodale bijeenkomst (PDF).