Franciscusviering in het Stadsklooster Utrecht

6 oktober 2024 10:00 t/m 6 oktober 2024
geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Antonius
Locatie: Stadsklooster Utrecht, Kanaalstraat 198, 3531 CP Utrecht

Vieren met Franciscus: Tevoorschijn komen


Op zondag 6 oktober 2024 is er de jaarlijkse Franciscusviering van de Antoniusgemeenschap in het Stadsklooster Utrecht aan de Kanaalstraat 198. Wij nodigen je graag voor deze viering uit die om 10.00 begint.

Dit jaar is het 800 jaar geleden dat Franciscus de zgn. stigmata ontving: de wondtekenen van Jezus’ kruisiging in zijn handen, voeten en zijde. Een voor hemzelf heel ingrijpende en pijnlijke gebeurtenis, en voor ons een gebeurtenis die veel vragen oproept. Franciscus wilde niet dat zijn broeders deze wondtekenen zouden zien, hij bedekte ze. Pas na zijn dood zagen zijn broeders dat Franciscus deze wondtekenen in zijn lichaam had. Ook Jezus drukte de mensen regelmatig op het hart, als hij een wonderteken had verricht: vertel het aan niemand.

Thema van de viering is: tevoorschijn komen. Is het goed om ingrijpende gebeurtenissen voor je te houden? Waarom wel, waarom niet? Tastenderwijs gaan we op zoek naar een begin van antwoorden.

Voelt u zich uitgenodigd, neem dan, in de geest van Franciscus, iets tastbaars mee voor de Voedselbank.

De viering is voorbereid door Thea Peereboom namens de Antoniusgemeenschap en door Joop van Impelen en Loes Smit namens de afdeling Utrecht van de Franciscaanse Beweging. Voorganger is Thea Peereboom. Graag zien wij u op 6 oktober tegemoet.

 

Afbeelding: H. Franciscus van Assisi, glas in lood portreet gegenereerd door AI.