Alpha cursus

Activiteits details

  • vrijdag | 17 mei 2019 to vrijdag | 19 juli 2019
  • 18:30 - 21:30
  • Binnenstad Utrecht

Waar?
Binnenstad Utrecht

Wanneer?
10 dinsdagavonden van 23 april t/m 25 juni 2019.
Om 18:30 uur beginnen we steeds met een gezamenlijke maaltijd. De avonden eindigen om 21:30 uur.
Weekend: vrijdagavond/zondagochtend 24 t/m 26 mei.

Wat kost het?
De Alpha-cursus is gratis. Voor het eten en het weekend wordt een bijdrage gevraagd.

Over de Alpha-cursus
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Er zijn tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

Is er meer?
Wie is Jezus?
Bidden: waarom en hoe?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Hoe zit het met de kerk?

Bekijk dit filmpje over Alpha.

Welkom! Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Voor Katholiek Utrecht start de volgende Alpha op dinsdag 23 april 2019. Aanmelden kan per email: Elly Kooistra; of telefonisch: 06-1965 8715 of 030-2300735.

Meer info: www.katholiekutrecht.nl of www.gerardusmajella.nl/

 

Terug