Choir Festival 

Het Choir Festival zal op zaterdag 22 juni in Domkerk gehouden worden. Het thema: “Laten wij God naderen met een loflied, hem toejuichen met gezang” (Psalm 95:2). Het Choir Festival biedt een platform voor christenen om de interculturele dialoog en culturele uitwisseling tussen de verschillende plaatsen, groepen en landen te...

Lees verder

Kerkennacht Utrecht

Utrecht heeft een schat aan bijzondere kerken. Van monumentale kerkgebouwen tot aan swingende pinkstergemeenten: in Utrecht is het allemaal te vinden! Maak het mee op vrijdag 21, zaterdag 22 juni en zondag 23 juni 2019! Tijdens Kerkennacht Utrecht 2019 kan iedereen de schoonheid van de Utrechtse kerken komen bewonderen.

Lees verder

Ommedracht OLV van Eiteren IJsselstein

Op zondag 23 juni wordt de jaarlijkse OLV van Eiteren Ommedracht gelopen in IJsselstein. De Ommedracht is een zeer oude processie ter ere van het Mariabeeldje wat vrij zeldzaam is boven de rivieren. Wij organiseren een pelgrimage voor mannen naar bedevaartoord IJsselstein vanaf de Gerardus Majellakerk in Utrecht en vertrekken...

Lees verder

Schilderij "Levend water" - bron onbekend

Zomerretraitedag “Levend water”

‘De rivier brengt leven overal waar hij stroomt’ (Ezechiël). Als het stroomt, heb je energie voor alles. Dan voel je je onderdeel van iets dat groter is dan jijzelf. Maar om te stromen heb je wel contact nodig met je bron.

Lees verder

DOMunder viert 5-jarig jubileum

DOMunder viert op zaterdag 1 juni 2019 ‘DOMunder 5 Jaar’. Bijna 200.000 bezoekers zijn vanaf 2 juni 2014 in DOMunder op Ontdekkingstocht onder het Domplein gegaan. Op 1 juni is er tijdens het ‘Open Huis’ van 11.00 tot 16.00 uur van alles te ontdekken op, over en onder het Domplein.

Lees verder

Sacramentsprocessie in Zuilen

Op Sacramentsdag, zondag 23 juni, is er de jaarlijkse Sacramentsprocessie in Zuilen, Utrecht. Voorafgaande is de H. Mis om 14.00 uur met als celebrant pastor Henk van Doorn. Aansluitend volgt de feestelijke Sacramentsprocessie door de straten van Zuilen met zang en gebed.

Lees verder

Update: Kirkuk/Sulayaminyah

Wij willen u erop attent maken, dat een van onze parochianen maandag weer terugkomt naar Utrecht. Zij was voor de 13de maal naar Irak, sinds 2014 voor de 10de maal. Eerdere reizen naar Bagdad en Mosul waren in 2002, 2003 en 2004.

Lees verder

Vrouwevaert in Amersfoort

De vondst in 1444 van een Mariabeeldje in het water van de beek bij Amersfoort maakt van deze stad een bedevaartplaats. Sinds eeuwen wordt dit Mirakel herdacht door de jaarlijkse bedevaart ter ere van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort.

Lees verder

Ariëns Lezing 2019

Het Ariëns Comité organiseert samen met het Ariënsinstituut de Ariëns Lezing 2019. Deze vindt plaats op donderdagmiddag 20 juni in het Ariënsinstituut (Keistraat 9, Utrecht). Dit jaar spreekt dr. Paul Luijkx, historicus, over leven en werk van ‘Ariënsvereerder Gerard Brom (1882-1959)’.

Lees verder

Mariabedevaart voor zieken en senioren in Renkum

De Maria/ziekenbedevaart is traditiegetrouw op de laatste dinsdag van mei. Deze bedevaart vond voor het eerst plaats in 1956, op dinsdag 28 mei a.s. is de 63ste editie. Pastoor Henri ten Have (Z. Titus Brandsma parochie) zal voorgaan in de Eucharistieviering en in het plechtig Lof.

Lees verder