Meezing-Workshop en Gitaarconcert

Iedereen kan iets doen voor vrede. Op zaterdag 28 september is er een Meezing-Workshop en Gitaarconcert in de Gertrudiskathedraal vanwege de viering van de Vredesweek. De workshop wordt gegeven door de rapper en musicalartiest Petion Cleton. Het gitaarconcert wordt gegeven door het gedreven jonge duo Jeff Heijne (flamencogitaar) & Jaber...

Lees verder

‘Augustinus en Italië’

Op zondagmiddag 25 augustus zingen de vrouwenschola van de St-Josephkerk over Augustinus en zijn verblijf in Italië. We zingen delen uit het Augustinusofficie en liederen op teksten of ter ere van Augustinus. Bij het Te Deum (gregoriaans) krijgt het publiek ook een rol.

Lees verder

Bezoek aartsbisschop Mirkis

Eind augustus zal de Chaldeeuws katholieke bisschop van Kirkuk, mgr. Yousif Thomas Mirkis weer enkele dagen in Nederland zijn. We mogen hem in Utrecht verwelkomen op dinsdag 27 augustus. In de middag, van 14.30-16.30 uur willen we de gelegenheid geven aan alle belangstellenden en rond Kirkuk samenwerkende organisaties om door...

Lees verder

Heilige Gerardus Majella Bedevaart Overdinkel

Op zondag 20 oktober 2019 zal in Overdinkel voor de 107de keer de Heilige Gerardus Majella Bedevaart plaatsvinden, met als thema: Je bent niet alleen. Muzikale medewerking zal worden verleend door muziekvereniging Concordia en het dames- en herenkoor.

Lees verder

Uitnodiging Willibrordprocessie

‘Geloven mag gezien worden.’ Van harte nodig ik u uit om deel te nemen, op zondag 8 september, aan de jaarlijks H. Willibrordprocessie in ons aartsbisdom Utrecht. Gehouden te Utrecht, met start om 16u, vanaf het Janskerkhof (tegenover het beeld van H.

Lees verder

Koningsmaal in De Paraplu Boogh

Het  gezellige  “samen eten “gaat ook door in deze zomertijd. Hierbij nodigen wij u uit voor donderdag 25 juli 2019 Wij, medewerkers van Diversas o.l.v. Mirella en vrijwilligers van het Koningsmaal gaan op deze avond een heerlijk drie gangen menu voor u verzorgen voor slechts € 5,00 volwassenen en  € 2,50 voor...

Lees verder

Cursus kerkfotografie in Losser

Diana Nieuwold bracht op www.kerkfotografie.nl al vele kerken fraai in beeld. Parochies kunnen die foto’s (onder naamsvermelding) gebruiken. Nieuwold geeft ook cursussen kerkfotografie. Deelnemers krijgen technische informatie over hun camera (meenemen dus) en veel praktische tips. En natuurlijk wordt er geoefend.

Lees verder

Catharijn Classique: gratis zomerconcerten!

Vanaf zondag 14 juli gratis zomerconcerten in de kloostertuin van het museum! Deze zomer vult de kloostertuin van het museum zich elke zondag met muziek. Strijk neer in de eeuwenoude Pandhof, een oase van rust in het hart van Utrecht en geniet van de mooiste klanken.

Lees verder

Franciscusviering

De jaarlijkse Franciscusviering wordt op zondag 6 oktober om 10.00 uur in het Stadsklooster – Antonius gehouden (de kerk is vanaf 9.30 uur open). Franciscus van Assisi gaat in zijn leven bijzondere wegen, die tot intense ontmoetingen leiden.

Lees verder