Reünie Lourdes en zomerfeest

Het Jongerenplatform van het Aartsbisdom Utrecht (JPU) organiseert zondag 1 juli in Hooglanderveen het jaarlijkse zomerfeest, dat ditmaal ook een reünie is voor de jongeren die mee zijn geweest met de bisdombedevaart naar Lourdes. De dag begint om 11 uur met een Eucharistieviering in de H.

Lees verder

Gregoriaans Koor Utrecht

Op zondag 1 juli om 16.30 uur organiseert het Gregoriaans Koor Utrecht de serie “Rituals”, spirituele verfrissing in rituele context, de Vespers voor dertiende zondag door het jaar Voor en na de vespers speelt Jaap Jan Steensma op het orgel.

Lees verder

Bedevaart naar het Heilige Land

Een onvergetelijke ervaring Christenen pelgrimeren al bijna 2000 jaar lang naar het Heilig Land. Daar is immers onze Heer Jezus Christus geboren, daar is Hij rondgetrokken om te prediken en heeft Hij tekenen verricht, daar heeft Hij voor ons heil geleden en is er voor ons uit de dood verrezen.

Lees verder

Wereldvluchtelingendag

In het kader van de Wereldvluchtelingendag organiseert de Protestantse Diaconie Utrecht een bijeenkomst op woensdag 20 juni vanaf 16.00 uur in Villa Vrede, Wijnesteinlaan 4, Utrecht. Programma: 16.oo uur: Inloop 17.00 uur: Welkom 17.30 uur: Vesper/gebed voor vluchtelingen 18.15 uur: Eritrese/Ethiopische maaltijd 19.30 – 21.30 uur: Inhoudelijk Programma met: – Mw.

Lees verder

Tarcisiusdag voor misdienaars

Namens het bisdom worden alle misdienaars en acolieten met hun begeleiders weer uitgenodigd voor de Tarcisiusdag in Utrecht op zaterdag 6 oktober. Na een feestelijke Eucharistieviering in de St. Catharinakathedraal maken de misdienaars en acolieten een speurtocht door de mooie binnenstad van Utrecht.

Lees verder

Gezinsviering Vaderdag

Met het thema “de boom die gaf en gelukkig was” nodigt de RK Jacobusgemeenschap Zuilen iedereen uit voor hun gezinsviering voor Vaderdag op zondag 17 juni. De viering zal plaats vinden in Oranjekapel, Amsterdamsestraatweg 441A te Utrecht.

Lees verder

Buurtpastoraat Utrecht viert 25-jaar

Met een viering en receptie gedenkt het Buurtpastoraat Utrecht dat het 25 jaar bestaat. Het Buurtpastoraat begon als bijzonder pastoraat van het (stads)dekenaat Utrecht gericht op kwetsbare bewoners die vaak weinig of geen aanzien hebben in de samenleving. Buurtpastores Monique de Bree en Titus Schlatmann gingen aan het werk in...

Lees verder

Vijftig jaren oecumene in Utrecht

In het jaar A.D. 1968 werd op 21 juni de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken opgericht. Na een halve eeuw zijn we dankbaar voor de toenaderingen die door de kerken in Utrecht zijn bereikt. Die dank willen we God brengen tijdens een oecumenische dienst op de (vroege) morgen van zaterdag 23...

Lees verder