Aartsbisschop Romero heilig verklaard

Op zondag 14 oktober zal paus Franciscus in Rome niet alleen zijn voorganger Paulus VI heilig verklaren, maar ook de in 1980 in El Salvador achter een altaar doodgeschoten aartsbisschop Oscar Romero. In die tijd kwam de arme Indiaanse boerenbevolking in dit Midden-Amerikaanse land steeds meer op voor zijn rechten.

Lees verder

De Mantel van Sint Maarten

Het jaarlijks terugkerend evenement De Mantel van Sint Maarten staat dit jaar, op vrijdag 9 november 2018, geheel in het teken van kinderen in armoede. Er zijn in de stad Utrecht te veel kinderen die op welke manier dan ook te maken hebben met armoede.

Lees verder

Vespers en metten uit het officie van Augustinus

Twee Utrechtse vrouwen schola’s zingen (een gedeelte) van het Augustinus Officie. Op zondag 26 augustus 2018 zal in de Kathedraal aan de Lange Nieuwstraat 36 het Officie van Augustinus klinken. Het Officie van Augustinus werd eeuwenlang gezongen op de vooravond en de feestdag van de Heilige Augustinus, 28 augustus.

Lees verder

Kennismaking pastoor Boogers

Woensdag 22 augustus om 9:30 uur gaan we kennis maken met pastoor H. Boogers. Eerst de wekelijkse gebedsviering. Daarna onder het genot van een kop koffie of thee de kennis making. U bent allen van harte uit genodigd in de parochie ruimte van de Josephkerk.

Lees verder

Landelijke impulsdag roepingen op 7 november

Aandacht geven aan roepingen vraagt binnen de parochies en de religieuze gemeenschappen een permanente zorg en verantwoordelijkheid, die onlosmakelijk aan het kerkelijk leven van iedere geloofsgemeenschap verbonden is. Het Interdiocesaan Roepingen Overleg (IRO)* wil daarom op het Hoogfeest van H.

Lees verder

Symposium: In vrede samenleven, kan dat?

In september 2018 brengt de Syrisch-katholieke priester Jacques Mourad op uitnodiging van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken een bezoek aan Nederland. In Syrië en Irak zet Jacques Mourad zich in voor vrede en interreligieuze dialoog. Dit symposium probeert de verbinding te leggen tussen interreligieuze dialoog in het Midden-Oosten en in Europa.

Lees verder

Open Monumentendag 2018

Utrecht in Europa, en Europa in Utrecht. Dat wordt het uitgangspunt voor Open Monumentendag 2018. We sluiten daarmee aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed waarbij in heel Europa wordt stilgestaan bij de gemeenschappelijke geschiedenis en het culturele erfgoed van het continent.

Lees verder

Seniorencafé: Chansonnier Guido van de Meent

Het Bartholomeus Gasthuis organiseert elke laatste vrijdag van de maand het Seniorencafé. Er is een afwisselend programma met lezingen, livemuziek en mogelijkheid voor ontmoeting. Deze maand komt Chansonnier Guido van de Meent. Guido gaat voor u de middag vullen met door hem uitgekozen chansons.

Lees verder

Bisdombedevaart naar Banneux

Mariabedevaartplaats Banneux (België) viert dit jaar een jubileum: het is 85 jaar geleden dat Maria acht keer verscheen aan een meisje van 11 jaar, Mariette Beco. Van 31 augustus t/m 4 september organiseert het Aartsbisdom Utrecht een vijfdaagse bedevaart naar Banneux.

Lees verder

Piekenkermis-Mis

Op zondag 8 juli is iedereen van harte welkom in de autoscooter op de Maliebaan voor de plechtige Piekenkermis-Mis. De celebrant is pater B.E.M. van Welzenes sdb, pastoor en landelijke aalmoezenier voor binnenvaart en kermisexploitanten. Deze mis is opgedragen aan de zieken en de overledenen.

Lees verder