St. Maarten Optocht

Zondag 11 november wordt in heel Utrecht uitgebreid Sint Maarten gevierd. Net als voorgaande jaren organiseren de Pauluskerk, de Tuindorpkerk, wijkvereniging TuindorpsBelang en de drie basisscholen in Tuindorp een inzamelingsactie voor de Voedselbank Overvecht.     Het gaat hierbij vooral om houdbare producten.

Lees verder

Jubileumconcert KOV Utrecht

De Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht bestaat in november 165 jaar! Dat feit wordt gevierd met een groots en feestelijk concert in de Jacobikerk. Samen met het Christelijk Oratoriumkoor Woerden, het Nederlands Begeleidingsorkest, een organist en vier solisten wordt Händels “Judas Maccabaeus” uitgevoerd.

Lees verder

Martinus Cantate

Wouter van Belle heeft in opdracht van Toonkunstkoor Utrecht de Martinus Cantate gecomponeerd. In de cantate wordt het verhaal van de Utrechtse beschermheilige Sint Maarten verteld waarin zijn barmhartigheid centraal staat. De tekst werd geschreven door Sytze de Vries. Het werk wordt voor het eerst in Nederland uitgevoerd aan de vooravond...

Lees verder

Vormelingendag

Ben je inmiddels al gevormd? Of gaat dat nog gebeuren? Gevormd of nog niet… je bent van harte welkom op de Vormelingendag die de vicariaten Arnhem en Utrecht organiseren op zondag 31 maart in Amersfoort. De dag begint met een Eucharistieviering, aansluitend is er een vossenjacht met daarmee de kans om...

Lees verder

Zondagavondzang Huis van Dominicus

De Zondagavondzang is een gezongen vespers met composities van de Franse Dominicaan André Gouzes. De Schola Dominicana onder leiding van Leny Beemer repeteert steeds anderhalf uur vóór de viering. Wil je mee komen zingen? Sluit dan aan bij de repetitie op zondag 21 oktober om 16.00 uur.

Lees verder

Cursus ‘Sterk door je Netwerk’

Niet iedereen heeft familie of vrienden dicht in de buurt wonen. Met goede contacten in je buurt, kun je in een noodsituatie altijd wel een beroep doen op iemand die dichtbij woont. Wat voor jou een groot obstakel is, kan voor een ander een kleine moeite zijn.

Lees verder

Solidariteitspresentie in Ulu Moskee

Yose Höhne Sparborth roept op om vrijdagavond 5 oktober naar de Ulu Moskee (Moskeeplein, bij station) te komen om  aanwezig te zijn bij onze stadgenoten in de Ulu Moskee die deze avond een demonstratie van Pegida voor hun deur hebben.

Lees verder

Ontmoet de wereld op de Zondag voor het Werelddiaconaat

Geniet van een optreden van kinderen uit het Utrechtse AZC samen met kinderen uit de Tuindorpkerk en Pauluskerk en (vluchtelingen) kinderen uit Montfoort, met daarna ontmoeting onder het genot van een drankje en wat lekkers. Deze muziekmiddag wordt begeleid door musici van Stichting De Vrolijkheid.

Lees verder

Aartsbisschop Romerostraat – Wie is die man van mijn straat?

De straten van de Utrechtse wijk Voordorp worden gesierd door de namen van wereldberoemde vrijheidsstrijders. De centrale weg door de wijk is de Aartsbisschop Romerostraat. Deze Oscar Romero, de in 1980 vermoorde aartsbisschop van San Salvador, wordt op 14 oktober in Rome door paus Franciscus heilig verklaard.

Lees verder

Paulus viert feest 26-30 september

85 jaar Paulusgemeenschap en 50 jaar Paulus Jongerenkoor: dat is aanleiding voor diverse festiviteiten. Het begint woensdag 26 september met de Preek van de Leek, een preekwedstrijd rond de eerste brief aan de Korintiërs van de apostel Paulus, 1 Kor.

Lees verder