Cursus kerkfotografie in Losser

Diana Nieuwold bracht op www.kerkfotografie.nl al vele kerken fraai in beeld. Parochies kunnen die foto’s (onder naamsvermelding) gebruiken. Nieuwold geeft ook cursussen kerkfotografie. Deelnemers krijgen technische informatie over hun camera (meenemen dus) en veel praktische tips. En natuurlijk wordt er geoefend.

Lees verder

Catharijn Classique: gratis zomerconcerten!

Vanaf zondag 14 juli gratis zomerconcerten in de kloostertuin van het museum! Deze zomer vult de kloostertuin van het museum zich elke zondag met muziek. Strijk neer in de eeuwenoude Pandhof, een oase van rust in het hart van Utrecht en geniet van de mooiste klanken.

Lees verder

Franciscusviering

De jaarlijkse Franciscusviering wordt op zondag 6 oktober om 10.00 uur in het Stadsklooster – Antonius gehouden (de kerk is vanaf 9.30 uur open). Franciscus van Assisi gaat in zijn leven bijzondere wegen, die tot intense ontmoetingen leiden.

Lees verder

Bisdombedevaart naar Banneux

In Banneux, gelegen in de Belgische Ardennen, is Maria in 1933 acht keer verschenen aan een meisje van 11 jaar, Mariette Beco. Van 30 augustus t/m 3 september organiseert het Aartsbisdom Utrecht samen met het bisdom ‘s-Hertogenbosch een vijfdaagse bedevaart naar Banneux.

Lees verder

Choir Festival 

Het Choir Festival zal op zaterdag 22 juni in Domkerk gehouden worden. Het thema: “Laten wij God naderen met een loflied, hem toejuichen met gezang” (Psalm 95:2). Het Choir Festival biedt een platform voor christenen om de interculturele dialoog en culturele uitwisseling tussen de verschillende plaatsen, groepen en landen te...

Lees verder

Kerkennacht Utrecht

Utrecht heeft een schat aan bijzondere kerken. Van monumentale kerkgebouwen tot aan swingende pinkstergemeenten: in Utrecht is het allemaal te vinden! Maak het mee op vrijdag 21, zaterdag 22 juni en zondag 23 juni 2019! Tijdens Kerkennacht Utrecht 2019 kan iedereen de schoonheid van de Utrechtse kerken komen bewonderen.

Lees verder

Ommedracht OLV van Eiteren IJsselstein

Op zondag 23 juni wordt de jaarlijkse OLV van Eiteren Ommedracht gelopen in IJsselstein. De Ommedracht is een zeer oude processie ter ere van het Mariabeeldje wat vrij zeldzaam is boven de rivieren. Wij organiseren een pelgrimage voor mannen naar bedevaartoord IJsselstein vanaf de Gerardus Majellakerk in Utrecht en vertrekken...

Lees verder