Lezing: ‘Ik voel dus ik ben’

Op woensdag 20 februari vindt in De Driehoek de openingsavond plaats van een nieuwe reeks publiekslezingen met als jaarthema ‘Ik voel dus ik ben’. Deze lezingen liggen op het snijvlak van maatschappij, religie en cultuur. Vreugde en Geluk De theologen Anton ten Klooster en Ellen Van Stichel gaan die avond...

Lees verder

Catching Cultures Orchestra Festival 8

Winnaars van de ‘ Pluim van Sint Maarten’ van de Aloysiuskerk. Op 27 januari vindt tijdens het jubileumweekend in TivoliVredenburg de 8ste editie plaats van het Catching Cultures Orchestra Festival: het festival waar verschillende muzikale en culturele achtergronden elkaar vinden en samen het podium delen.

Lees verder

Bijeenkomst bestuur en werkgroep

Naar aanleiding van de bijeenkomst in december heeft een groep betrokken parochianen het bestuur uitgenodigd om in gesprek te gaan over de toekomst van de katholieke kerk in Utrecht. De werkgroep heeft een aantal zorgen geuit, maar vraagt zich tegelijkertijd ook heel concreet af: “Wat kunnen wij eigenlijk voor de...

Lees verder

ATTENTIE – Uitstel bijeenkomst 22 januari

In tegenstelling tot eerder is aangekondigd zal de parochieavond dinsdag 22 januari a.s. in het Bonifatiushuis worden uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Aanleiding zijn de zorgen die door musici en parochianen zijn verwoord m.b.t. de aangekondigde maatregelen aangaande betaalde musici vanaf juli 2019.

Lees verder

Kinderkamp: ‘In het begin’

Van 3 t/m 8 augustus 2019 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp voor meisjes en jongens van 7 t/m 13 jaar. Het kamp heeft als motto ‘In het begin’ en vindt plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle. In een flyer legt de leiding van het kinderkamp het motto...

Lees verder

Bedevaart naar Echternach

Ga op 10 (Tweede Pinksterdag) en 11 juni 2019 mee op busbedevaart met het Aartsbisdom Utrecht naar Echternach in Luxemburg! Daar wordt elk jaar bij het graf van Sint Willibrord (+ 739), de eerste aartsbisschop van Utrecht en de apostel van Nederland, de beroemde ‘Springprocessie’ gehouden.

Lees verder

Heilige Onrust

Frits de Lange in de Nicolaïkerk Zonder zekerheden op weg, met een open blik naar anderen. Dat is volgens hoogleraar Frits de Lange de essentie van religie. De verschijning van zijn boek ‘Heilige onrust’ leverde veel media-aandacht op, want dit was niet zomaar een boek.

Lees verder

Wereldgebedsdag

Een initiatief van christenvrouwen voor de wereld, met speciale aandacht voor vrouwen en kinderen in moeilijke situaties (zie collecte-info). Vrouwen van het uitgekozen land –dit jaar Slovenië- maken de liturgie, die in ruim 137 landen op de eerste vrijdag van maart gevierd wordt.

Lees verder

Hoe ontsnap jij aan zwart-wit denken?

Op donderdag 31 januari 2019 ben je van harte uitgenodigd om te proosten op het nieuwe jaar. Babah Tarawally verzorgt dan het Taal Doet Meer College. Alle vrijwilligers, cursisten, donateurs en relaties zijn uitgenodigd! Aansluitend: eten, drinken, muziek. Babah Tarawally is schrijver en journalist.

Lees verder