Passie met Poëzie

Op zaterdagavond 16 maart is er weer een Zaterdagavond Anders Viering. In de veertigdagentijd staan we stil bij het lijdensverhaal. In deze meditatieve viering doen we dat door gedichten te laten klinken. Poëzie sluit aan bij de bijbel en bij ons leven.

Lees verder

Muziek op de vleugel – Muzikale Thema Vesper

De Muzikale Thema Vesper op 16 februari staat in het teken van de prachtige vleugel die de Aloysiuskerk bezit. Jorian van Nee geboren op 13 december 1999 zal hem bespelen. Jorian viel in de prijzen bij het Peter de Grote festival en het Young Pianist Foundation concours en diverse andere concoursen.

Lees verder

Volgen – een muzikale thema vesper

Op 20 oktober zal weer er een Muzikale Thema Vesper in de Aloysiuskerk zijn. Sebastian Holz en Wim Brunsveld laten een programma met barokke vocaal- en orgelwerken horen. Het thema is “Volgen” en dat zullen zij in muzikaal opzicht ook wel doen.

Lees verder

Allerzielen 2018

Tijdens de viering van Allerzielen, vrijdag 2 november, herdenken we vooral alle overledenen van het afgelopen jaar uit onze gemeenschappen. Daarnaast staan we ook stil bij de door u aangedragen intenties. U kunt deze tot voor de aanvang van de viering doorgeven.

Lees verder

Bezoek aartsbisschop Mirkis

Donderdagmorgen 23 augustus zullen we de Chaldeeuwse aartsbisschop Yousif Thomas Mirkis OP uit Kirkuk (Irak) enkele uren in Utrecht op bezoek hebben. De aartsbisschop komt deze maand een week naar Nederland in verband met de viering van het 70-jarig jubileum van de Wereldraad op 23 augustus 2018 in de Nieuwe...

Lees verder