Mixtuur zingt Iona-liederen

Jaarlijks organiseert Mixtuur een project waarbij geïnteresseerden een aantal weken meerepeteren rondom een thema. Dit jaar is gekozen voor Iona-liederen. De liederen komen van de Iona Community, een oecumenische gemeenschap die in 1938 op het Schotse eiland Iona is gesticht door George Macleod.

Lees verder

Concert Vlaamse Koor Acantus

Op zondag 30 juni geeft het gemengde Vlaamse koor Acantus een concert in de Aloysiuskerk. Het koor is afkomstig uit Beveren, het Vlaamse culturele centrum van Sint Maarten, zoals Utrecht dat is in Nederland. Uitgevoerd worden o.a. werken van Fauré, Rachmaninov en Willcocks.

Lees verder

Muzikale Thema Vesper

De volgende Muzikale Thema Vesper (MTV) op 15 juni staat in het teken van het prachtige Meereorgel. De Spaanse organist Victor Manuel Beana de la Torre zal bij ons te gast zijn. Hij is in 1995 geboren, en studeert op dit moment na zijn studie in Madrid aan het Sweelinck...

Lees verder

afbeelding van de Quo Vadis voetstap te Rome

Quo vadis? Een zaterdagavond anders

Quo vadis Domine? Volgens de traditie vroeg Petrus dit aan Jezus toen de Heer hem verscheen vlakbij de stad Rome. In de zaterdagavond anders lezen we dit verhaal uit het apocriefe bijbelboek “Handelingen van Petrus”. We lezen het paasverhaal waarin Jezus voor ons uit gaat en we denken na over...

Lees verder

Mixtuur viert Feest – een gouden jubileum

Op moederdag 1969 als Jongerenkoor geboren en met de leden in 50 jaar doorgegroeid tot het Mixtuur van 2019: dit jaar vieren we dus een gouden jubileum met diverse activiteiten! Het hoogtepunt van het jubileumjaar is op 26 mei 2019.

Lees verder

Passie met Poëzie

Op zaterdagavond 16 maart is er weer een Zaterdagavond Anders Viering. In de veertigdagentijd staan we stil bij het lijdensverhaal. In deze meditatieve viering doen we dat door gedichten te laten klinken. Poëzie sluit aan bij de bijbel en bij ons leven.

Lees verder

Muziek op de vleugel – Muzikale Thema Vesper

De Muzikale Thema Vesper op 16 februari staat in het teken van de prachtige vleugel die de Aloysiuskerk bezit. Jorian van Nee geboren op 13 december 1999 zal hem bespelen. Jorian viel in de prijzen bij het Peter de Grote festival en het Young Pianist Foundation concours en diverse andere concoursen.

Lees verder