Franciscusviering

De jaarlijkse Franciscusviering wordt op zondag 6 oktober om 10.00 uur in het Stadsklooster – Antonius gehouden (de kerk is vanaf 9.30 uur open). Franciscus van Assisi gaat in zijn leven bijzondere wegen, die tot intense ontmoetingen leiden.

Lees verder

Nacht van Waken en Vasten

Zoals eerder gemeld, zal in Stadsklooster Antonius, Kanaalstraat, van Witte Donderdag op Goede Vrijdag een nacht van Waken en Vasten zijn, met programma. Iedereen is uitgenodigd om een bepaald programma-onderdeel bij te wonen, en eventueel enige tijd mee te doen aan het Waken en Vasten.

Lees verder

Culturele Zondag Go West

Culturele zondag Go West staat voor het ontdekken en ervaren, voor verrassing en avontuur. Deze keer ook in twee kerken van Katholiek Utrecht! Dominicuskerk Deze dag staat in het teken van verhalen vertellen. Klokken, de biechtstoel, het beeldje van Dominicus, de dieren op de ramen, alles in de kerk is...

Lees verder

Familieviering op Palmpasen

Het begin van de Goede Week: Jezus wordt als een koning binnengehaald in Jeruzalem. U bent van harte welkom om deel te nemen aan de familieviering. Kinderen mogen hun zelf gemaakte paasstok meenemen. Stadsklooster Utrecht / Antoniuskerk, Kanaalstraat 198.

Lees verder

Familieviering

Zondag 27 januari om 10.00 uur is de eerste Familieviering van 2019 in de Antoniuskerk. Het thema is “ Hoop en bevrijding!”. Het wordt weer een spel van kaarsen, druiven, brood, zout, olie, verhalen, zingen en bidden. Bedoeld voor kinderen met een sterk hart en ouderen met een jong hart. 

Lees verder

‘In het licht van Maria’

Zondagmiddag 18 november zingt Duo Fiorale,  Gonnie van Heugten (sopraan) en Maaike Molenaar (alt-mezzo) een sfeervol recital met liederen en duetten in het teken van Mariaverering door de eeuwen heen. Op het programma staan het Ave Maria van Wolfgang Amadeus Mozart, delen uit het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi...

Lees verder

Laatste Eucharistieviering van de St. Antoniuskerk

In 1903 is de St. Antoniuskerk aan de Kanaalstraat te Utrecht ingewijd. De kerk vormde het katholieke hart van Lombok. Nu, na 115 jaar zal de kerk aan de eredienst worden onttrokken. De kerk heeft dan niet meer de gewijde staat en er zullen geen sacramenten meer vanuit de kerk...

Lees verder

Franciscusviering

Op zondag 7 oktober 2018 om 10.00 uur wordt de jaarlijkse Franciscusviering gehouden in de Antoniuskerk, Kanaalstraat 200. We laten ons meenemen door het verhaal van Noach en het verhaal van “de vrouw bij de Bron”. Het zonnelied en Laudato Si staan centraal.

Lees verder