Augustinusfeest

Dit jaar zal het Sint Augustinusfeest gevierd worden op zaterdag 7 september. Reserveer deze datum alvast in uw agenda! De eucharistieviering is om 12.00 uur in de Kapel van de Zusters Augustinessen. Na de viering is er in het pastoraal centrum in ieder geval een feestelijke lunch en worden er...

Lees verder

Kerkennacht

Op zaterdag 22 juni kunnen mensen die nog niet zo in de Katholieke Kerk thuis zijn (of daar juist heel erg thuis zijn) in de Sint Catharinakathedraal een middag en avond lang kennis maken met wat de Kerk te bieden heeft.

Lees verder

Augustinusviering

Op zondag 25 augustus bent u om 10.00 uur welkom in de Antoniuskerk voor een Augustinusviering rond uitspraken van Augustinus over Vriendschap. Augustinus was een kerkvader, een heilige, geboren in het jaar 354 in Thagaste, in het huidige Algerije. Hij stierf op 28 augustus 430.

Lees verder

Open repetitie Cantemus Domino

Wil jij ook zingen bij Cantemus Domino? Kom dan naar de open repetitie van ons koor, in de koffiezaal van de St. Augustinuskerk, Rozenstraat 1 te Utrecht op dinsdagavond 4 juni. De deur staat open vanaf 19.30 uur.

Lees verder

Lectio divina en gebed in een contemplatief klooster

Vanuit de Augustinuskerk Utrecht wordt er op 16, 17, 18 augustus 2019 in de abdij O.L.V. van Nazareth in Brecht (België) een lectio divina/ geestelijk lezen gebedsweekend georganiseerd. De abdij van Nazareth is een klooster waar 22 cisterciënzerinnen/ trappistinnen bidden, wonen en werken.

Lees verder

Voorjaarsschoonmaak Augustinuskerk

Het is weer tijd voor de grote schoonmaak in de St. Augustinuskerk! Deze activiteit heeft vanwege de restauratie de afgelopen twee jaar niet plaatsgevonden, maar dat betekent niet dat er niks schoon te maken is. De nood-Mariakapel, de koffiezaal en het pastoraal centrum kunnen wel een sopje gebruiken!

Lees verder

Benefietconcert Augustinuskerk

Op zondag 26 mei om 15.00 uur verzorgt het koor van de St. Augustinuskerk, Cantemus Domino, onder leiding van dirigent Ardaan Dercksen en organist Paul van der Woude een benefietconcert. Dit wordt gehouden om als gemeenschap bij te dragen aan de verdere restauratie van de St.

Lees verder

Het Heilig Hart beeld in de Augustinuskerk

Bijeenkomst Visie op Fusie

Op woensdag 15 mei organiseert het bestuur SPKU de bijeenkomst Visie op Fusie om 20.00 uur in de Bonifatiushuis aan de Nieuwegracht 61. Namens het Actiecomité St. Augustinuskerk vragen wij de gemeenschap van de St. Augustinuskerk aanwezig te zijn op deze bijeenkomst.

Lees verder

De Augustinuskerk in de Koningsnacht

Tijdens Koningsnacht staat ook de gemeenschap van de St. Augustinuskerk op de Vrijmarkt! In de Waterstraat bij de zusters Augustinessen worden kaarsen verkocht. De opbrengst is bedoeld voor de restauratie van de St. Augustinuskerk. Wil je meer informatie over deze activiteit?

Lees verder