Kerkennacht

Op zaterdag 22 juni kunnen mensen die nog niet zo in de Katholieke Kerk thuis zijn (of daar juist heel erg thuis zijn) in de Sint Catharinakathedraal een middag en avond lang kennis maken met wat de Kerk te bieden heeft.

Lees verder

Lectio divina en gebed in een contemplatief klooster

Vanuit de Augustinuskerk Utrecht wordt er op 16, 17, 18 augustus 2019 in de abdij O.L.V. van Nazareth in Brecht (België) een lectio divina/ geestelijk lezen gebedsweekend georganiseerd. De abdij van Nazareth is een klooster waar 22 cisterciënzerinnen/ trappistinnen bidden, wonen en werken.

Lees verder

Voorjaarsschoonmaak Augustinuskerk

Het is weer tijd voor de grote schoonmaak in de St. Augustinuskerk! Deze activiteit heeft vanwege de restauratie de afgelopen twee jaar niet plaatsgevonden, maar dat betekent niet dat er niks schoon te maken is. De nood-Mariakapel, de koffiezaal en het pastoraal centrum kunnen wel een sopje gebruiken!

Lees verder

Het Heilig Hart beeld in de Augustinuskerk

Bijeenkomst Visie op Fusie

Op woensdag 15 mei organiseert het bestuur SPKU de bijeenkomst Visie op Fusie om 20.00 uur in de Bonifatiushuis aan de Nieuwegracht 61. Namens het Actiecomité St. Augustinuskerk vragen wij de gemeenschap van de St. Augustinuskerk aanwezig te zijn op deze bijeenkomst.

Lees verder

De Augustinuskerk in de Koningsnacht

Tijdens Koningsnacht staat ook de gemeenschap van de St. Augustinuskerk op de Vrijmarkt! In de Waterstraat bij de zusters Augustinessen worden kaarsen verkocht. De opbrengst is bedoeld voor de restauratie van de St. Augustinuskerk. Wil je meer informatie over deze activiteit?

Lees verder

Rozenkrans bidden

Elke zaterdagochtend van 11.15 tot 11.45 uur wordt in de tijdelijke nood Mariakapel van de St. Augustinuskerk de rozenkrans gebeden. De noodkapel bevindt zich in het voorportaal van de hoofdingang. Aansluitend om 12 uur vindt de wekelijkse zaterdag mis plaats in de kapel van de zusters Augustinessen aan de Waterstraat...

Lees verder

Donkere Metten en Lauden in de Kathedraal

Tijdens de Goede Week 2019 zal het Gregoriaans Koor Utrecht o.l.v. Anthony Zielhorst in de Sint Catharinakathedraal (Lange Nieuwstraat 36, Utrecht) zoals gebruikelijk de Donkere Metten en Lauden van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag zingen. De Donkere Metten en Lauden worden op de vooravond van de betreffende dag...

Lees verder

24 uur voor de Heer

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart vinden de “24 uur voor de Heer” plaats. In 2015 nam paus Franciscus het initiatief op in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid afkondigde.

Lees verder