Cursus christelijke meditatie

Een mens zoekt zekerheid in van alles en nog wat: in baan en positie, gezondheid, het verleden, navolging van spirituele leiders. En als je al die zekerheden loslaat? Wat blijft er dan over? Kun je leven zonder te weten waarnaartoe?

Lees verder

Zomerpicknick

Op deze laatste zondag vóór de zomervakantie is er na de eucharistieviering (we vieren de gedachtenis van de dominicaan Johannes van Keulen, een van de martelaren van Gorkum) de jaarlijkse zomer picknick van onze geloofsgemeenschap samen met de Antonius gemeenschap op het kerkplein.

Lees verder

Jubileum Dominicuskoor Weerklank

Op zondag 9 juni, Eerste Pinksterdag, viert het Dominicuskerkkoor Weerklank zijn 25-jarig jubileum. Tijdens de extra feestelijke viering, die om 10.00 uur begint, zingt Weerklank enkele speciale en populaire liederen, onder andere ‘Soms breekt uw licht’ (tekst Huub Oosterhuis / muziek Bernard Huijbers), ‘Geloofslied’ (tekst oud-koorlid Anita Geurts† / muziek...

Lees verder

Zondagavondzang

Met composities van de Franse dominicaan André Gouzes Feest H. Drie-eenheid De Zondagavondzang, een meerstemmig gezongen vespers, getoonzet door de Franse Dominicaan André Gouzes, wordt elke derde zondag van de maand gehouden in het Huis van Dominicus (Dominicuskerk) Händelstraat, Utrecht Oog in Al.

Lees verder

Gezicht op Venetië vanaf het water

Bach & Italië, via Utrecht

Venetië, Napels, Rome – steden met een magische klank. Bach is nooit in Italië geweest, maar leerde de moderne, virtuoze muziek kennen via zijn leerling, prins Johann Ernst von Sachsen-Weimar, die een tijd in Utrecht woonde. Wie was deze prins?

Lees verder

‘Del Corazón’ concert door Amor Vincit

Onder leiding van Michel de Kort laat kamerkoor Amor Vincit gedichten horen van Garcia Lorca, op muziek gezet door Castelnuovo Tedesco, Oltra en Margutti. Oproer, overgave, liefde, bezieling – het komt allemaal regelrecht uit het hart van de dichter. Hoofdmoot is Romancero Gitano van Castelnuovo Tedesco.

Lees verder

Zondagavondzang

Op zondag 19 mei a.s. om 17.30 uur in de Dominicuskerk is er weer een Zondagavondzang, een gezongen vespers met meerstemmige gezangen van de Franse Dominicaan André Gouzes. Zegt het voort. De vespers duren een half uurtje, waarna nog gelegenheid is voor ontmoeting met een drankje en knabbel.

Lees verder

Concert Rex et Regina

Op zondag 12 mei vindt om 16.00 uur in de Dominicuskerk in Utrecht een bijzonder concert plaats getiteld Rex et Regina. De vier leden van het ensemble Joli Cuer zingen, staand rond een koorboek of stemboekje, net zoals dat in de vijftiende en zestiende eeuw gebeurde.

Lees verder