De pelgrimerende dominicanen aan het oefenen - bron: www.dominicanen.nl

Pelgrimage van vertrouwen

Zondag 12 augustus begint de pelgrimage van jonge dominicanen vanuit Huissen naar Rotterdam. Op de site van de dominicanen in Nederland kunt u de route volgen en ook zien waar en wanneer er onderweg vieringen zijn. Na een tocht vanuit Wijk bij Duurstede doen de pelgrims ook de Dominicuskerk aan...

Lees verder

Zielen winnen leesgroep

De Dominicusleesgroep leest Zielen winnen, op zoek naar kerk buiten de gebaande paden van Erik Borgman. Een inspirerend boek van een gedreven theoloog die altijd op een verrassende manier naar de toekomst van leven en geloof kijkt.

Lees verder

Dominicus Leesgroep

Dinsdag 5 juni is er een bijeenkomst van de Dominicus Leesgroep bij het boek ‘Zielen winnen’ van Erik Borgman. Ze lezen voor 5 juni hoofdstuk 8, 9 en 10. Het is een open leesgroep, waarbij wie dat wil kan aansluiten.  

Lees verder

Zondagsavondzang in de Dominicuskerk

De Zondagsavondzang wordt elke laatste zondag van de maand gehouden in de Dominicuskerk, Händelstraat, Utrecht Oog in Al. Er is een koor gevormd – de SCHOLA DOMINICANA – dat onder leiding van Leny Beemer steeds anderhalf uur vóór de viering repeteert.

Lees verder

Bid en Breakfast mei 2018

Liefde gemaakt in de hemel

Kom er maar eens op: liefde in de hemel gemaakt! Onder dit motto organiseert de Dominicuskerk op zondag 6 mei weer een Bid & Breakfast. Deze maandelijkse ontmoeting kent geen vaste recepten, want iedereen komt met zijn eigen inbreng, de ingrediënten voor een zondags ontbijt.

Lees verder

Zondagavondzang Dominicuskerk

Op zondagavond 29 april wordt het feest van H. Catharina van Siëna in de Dominicuskerk gevierd met een eucharistieviering en het koor Schola Dominicana – onder leiding van Leny Beemer. Het koor repeteert steeds anderhalf uur vóór de viering.  Wil je mee komen zingen, sluit dan aan bij de repetitie 29...

Lees verder

The Crucifixion in Utrechtse Dominicuskerk

Het oratorium The Crucifixion, in 1887 gecomponeerd door John Stainer, staat in de traditie van de anglicaanse kerkmuziek en vertelt het verhaal van het lijden en sterven van Jezus, vanaf de aankomst bij de Hof van Gethsemane tot de kruisdood.

Lees verder