‘Del Corazón’ concert door Amor Vincit

Onder leiding van Michel de Kort laat kamerkoor Amor Vincit gedichten horen van Garcia Lorca, op muziek gezet door Castelnuovo Tedesco, Oltra en Margutti. Oproer, overgave, liefde, bezieling – het komt allemaal regelrecht uit het hart van de dichter. Hoofdmoot is Romancero Gitano van Castelnuovo Tedesco.

Lees verder

Zondagavondzang

Op zondag 19 mei a.s. om 17.30 uur in de Dominicuskerk is er weer een Zondagavondzang, een gezongen vespers met meerstemmige gezangen van de Franse Dominicaan André Gouzes. Zegt het voort. De vespers duren een half uurtje, waarna nog gelegenheid is voor ontmoeting met een drankje en knabbel.

Lees verder

Concert Rex et Regina

Op zondag 12 mei vindt om 16.00 uur in de Dominicuskerk in Utrecht een bijzonder concert plaats getiteld Rex et Regina. De vier leden van het ensemble Joli Cuer zingen, staand rond een koorboek of stemboekje, net zoals dat in de vijftiende en zestiende eeuw gebeurde.

Lees verder

Lezing: Engelen in de kunst

Met hun vleugels bewegen engelen zich vrij tussen onze en ‘de andere wereld’: de hemel of de geestelijke wereld. In de kunst zijn deze mysterieuze boodschappers ontelbaar vaak en in allerlei verschijningsvormen afgebeeld. Met en zonder vleugels, al dan niet geslachtloos, wat ze officieel zijn.

Lees verder

Lezing: Utrechtse heiligen en hun relieken

Heiligen waren zeer belangrijk in de middeleeuwse samenleving. Ze boden troost, hoop op genezing en hoop op een beter leven in het Hiernamaals. Alle kerken bezaten relieken van heiligen. Daar kwamen mensen een kaarsje bij opsteken en bidden.

Lees verder

Foto Dominicuskerk met voorplein, mei 2018

Kunst op Koningsdag

Op Koningsdag, is er van 10.00-15.00 uur een grote expositie in de Dominicuskerk. Dit jaar is er werk te zien van 18 kunstenaars uit Oog in Al en omgeving. Op het kerkplein is een kraam met vrolijke cadeauartikelen, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

Culturele Zondag Go West

Culturele zondag Go West staat voor het ontdekken en ervaren, voor verrassing en avontuur. Deze keer ook in twee kerken van Katholiek Utrecht! Dominicuskerk Deze dag staat in het teken van verhalen vertellen. Klokken, de biechtstoel, het beeldje van Dominicus, de dieren op de ramen, alles in de kerk is...

Lees verder

Zondagavondzang

Met composities van de Franse dominicaan André Gouzes De Zondagavondzang, een meerstemmig gezongen vespers, wordt elke derde zondag van de maand gehouden in het Huis van Dominicus (Dominicuskerk) Händelstraat, Utrecht Oog in Al.

Lees verder

Zing mee in Projectkoor Passio

Zing mee op Culturele Zondag Go West! Bent u een ervaren zanger en hebt u zin in een bijzonder muzikaal evenement? Zing dan mee in Projectkoor Passio, dat samen met Soul and the Sisters op 14 april, Culturele Zondag Go West, een muzikale rondgang door de Dominicuskerk verzorgt.

Lees verder

Dominicus Leesgroep van start

De Dominicus Leesgroep nodigt iedereen uit, die mee wil doen met het lezen en bespreken van een boeiend boek over geloof en samenleving. De groep is wat klein geworden, dus nieuwe, frisse aanvulling is welkom. We lezen in delen/hoofdstukken een boek en komen vervolgens bij elkaar om erover te praten.

Lees verder