De zogenaamde lijfrenteschenking: een volmacht voor schenking.

Het gaat over een periode van tenminste 5 jaar.Het bedrag is naar eigen keuze. Als men in die periode overlijdt, vervalt de volmacht.

Als u van plan bent om ook de komende jaren de parochie financieel te steunen en u geen belastingaftrek voor giften heeft bij uw inkomstenbelastingaangifte, dan is deze manier een mogelijkheid om de fiscus mee te laten betalen aan de kerkbijdrage, want het bedrag is drempelloos aftrekbaar, mits u er een officiële schenking van maakt.

Voor een aantal parochianen houdt dat in dat ze meer kunnen geven en daarbij minder geld kwijt zijn. Immers, de schenking gaat van het hoogst belaste inkomen af.

Het zou best eens kunnen zijn dat u nu zeg €300,- per jaar geeft, een volmacht voor 5 jaar geeft voor € 400,= per jaar en dan blijkt dat de fiscus u € 172,- restitueert: de parochie meer geld, u minder kwijt…Het bedrag van uw jaarlijkse schenking wordt van uw verzamelinkomen afgetrokken, en als u dan 43% daarover betaalt…

Er zijn verschillende parochianen die gebruik maken van deze fiscale mogelijkheid; tezamen geven zij al meer dan 10% van de jaarlijkse kerkbijdrage.

 

Als meer parochianen van deze mogelijkheid gebruik zouden maken heeft dat voor de parochiegemeenschap twee grote voordelen:

  • meer inkomsten
  • een stevige basisvoorziening,  dankzij de toezegging voor vijf jaar.

 

Hoe gaat het in zijn werk:

  • U vult een volmacht in, voegt daarbij een kopie van uw paspoort  en lever dat in bij de penningmester (postvakje in Pauluscentrum).
  • Een van onze parochianen is notaris en die zorgt voor het passeren van de akte, zonder bijkomende kosten.